Bonvivánova kulinária Drobné eseje o jídle a pití
V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů „geogastronomickou komparatistku“, jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník.
Doporučená cena: 249.00Kč
Naše cena: 224.00Kč
224.00Kč
Autor knihy:
Viktor Šlajchrt
Rok vydání:
2015
Formát:
12 x 19 cm
Počet Stran:
168
Vazba:
brožovaná
ISBN:
9788087377802